Nagy Gábor Zsolt

Tudományos segédmunkatárs

Kapcsolat

E-mail: email@ngzs.hu

Szakmai önéletrajz

Tanulmányok:

Eötvös Lóránd Tudományegyetem - Biológia Bsc (2010)

Semmelweis Egyetem - Táplálkozástudományi Msc (2012)

Eszterházy Károly Főiskola - Bor- és gasztroturizmus menedzser (2015)

Szent István Egyetem – Élelmiszertudományi Doktori Iskola PhD hallgatója (2015)

 

 

Kutatási terület:

  • Csicseriborsó biológiailag aktív komponenseinek és táplálkozásfiziológiai hatásainak vizsgálata
  • Csillagfürt funkcionális élelmiszerként való alkalmazásainak lehetőségei
  • Magas fehérjetartalmú növények funkcionális élelmiszerként való alkalmazásainak lehetőségei

 

Projektek való részvétel:

 

  • Lupinus albus alapú funkcionális tejipari élelmiszertermékek kifejlesztése, aminosav és biogén amin
           bioszenzorok létrehozása a fehérjetartalom minőségi kontrolljára. (2013-2014)
  • Élelmiszerbiztonság és gasztronómia vonatkozású egyetemi együttműködés (2014-2015)
  • Egészséges Élet - Innovációs környezet és szakmai hálózat fejlesztése az Eszterházy Károly Főiskola és a
           Semmelweis Egyetem együttműködésében (2015)